Distribuie

11 familii din raionul Fălești au făcut primele cunoștință cu singura platformă dedicată cuplurilor din Moldova, pentrucuplu.md

Pe 11 noiembrie, echipa Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale (IFIS) s-a întâlnit cu 11 cupluri din raionyl Fălești în cadrul unui atelier de lucru, în care s-au abordat chestiuni legate de provocările crizei familiale, apariția copiilor sau sexualitate. De asemenea, participanții și participantele au avut posibilitatea să facă cunoștință în premieră cu platforma pentrucuplu.md care urmează să fie lansată oficial pe 16 noiembrie.

Cuplurile au participat la un exercițiu prin care au avut posibilitatea să discute problemele care apar într-o relație, cum le pot depăși, cum acestea influențează viața fiecărui partener(ă), iar la sfârșit de activitate au făcut schimb de experiență cu celelalte cupluri prezente la atelier. Familiile prezente au manifestat deschidere față de subiectele abordate, au povestit din propria experiență cum reușesc să facă față crizelor din familie, bazându-se pe respect și maturitate emoțională. 

În cele din urmă, echipa IFIS a prezentat participanților și participantelor platformă pentrucuplu.md dedicată cuplurilor care doresc ca relația lor să devină mai trainică. Fiind primul curs online adresat cuplurilor care își propun să păstreze dragostea și respectul, încurajează cât mai multe perechi (cupluri) căsătorite sau necăsătorite să-l acceseze în mod gratuit.

Primul pas pe care urmează să-l faceți pentru a începe să vă revizuiți relația este să accesați platforma pentrucuplu.md, apoi vă logați. Veți avea acces nu doar la cursul online, dar și la o serie de teste în urma cărora veți putea afla mai mult despre relația voastră.

Prin urmare, pentrucuplu.md cuprinde șase module tematice: rolurile de gen într-o relație, conflictele și cum le depășim, care este rolul banilor într-o relație, sexualitatea în cuplu și altele. Fiecare modul este format din câteva lecții specifice, iar după fiecare lecție urmează un scurt test (două, trei întrebări). Înainte de a începe explorarea vă recomandăm să faceți cunoștință cu prezentarea scurtă a cursului care vine să vă provoace să parcurgeți cursul.

Precizăm că nu puteți trece la următorul modul dacă nu l-ați studiat pe cel anterior. La sfârșit, cei care vor parcurge cele șase module vor putea descărca de pe platformă Ghidul „Busola pentru o călătorie în doi” care vine să ofere sprijin și recomandări pentru a putea construi o temelie puternică a familiei voastre.

Mai mult, co-autorii cursului le vor oferi cuplurilor „absolvente” ale cursului online câte două consultații gratuite pentru a-i ajuta să-și consolideze relațiile de cuplu.

Crearea platformei pentrucuplu,md reprezintă finalitatea proiectului „Parteneriat de la începutul relației – consiliere de cuplu”, care este implementat de către Institutul pentru Familie si Inițiative Sociale în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale (IFIS) este o organizație nonguvernamentală ce promovează bunăstarea familiei și a copilului prin servicii de consultanță și consiliere. Institutul oferă servicii complexe de sprijin psihologic adresat femeilor și copiilor care se confruntă cu experiențe traumatice. Echipa IFIS organizează instruiri pentru profesioniști și ateliere de educație parentală pe subiecte care vizează depășirea dificultăților în relațiile familiale și dezvoltarea copilului.

Activitatea a fost realizată de Institutul pentru Familie si Initiative Sociale în cadrul proiectului “Parteneriat de la începutul relației – consiliere de cuplu” în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat în comun de UN Women Moldova și UNFPA Moldova.

Ghidul este disponibil pentru a fi descărcat dupa parcurgerea cursului. 

Solicită o consultație